Interieurtrends 2022

valérie appelmans

Kleurentrends

Wat de kleurentrends betreft, hebben de toonaangevende kleurinstituten terug hun kleur van het jaar uitgeroepen. Voor Pantone werd het dit jaar “Very Peri”, een violetachtig blauw. Trendwatcher Hilde Francq had het al lang voorspeld. “Het straalt zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en creativiteit uit.” Ook verfproducent AkzoNobel heeft jaarlijks een wereldwijd trendonderzoek dat dit jaar leidde tot de kleur “Bright Skies”. Het is een licht, luchtig en een optimistisch blauw die een nieuw begin uitstraalt omdat we na de pandemie ons terug vrij willen voelen. Daarnaast gaan in het kleurgebruik nog twee andere kleurtonen de hoofdrol spelen. Enerzijds zien we groentinten die verwijzen naar welzijn en anderzijds een warm klaurenpallet aan rood- en bruintinten die sympool staan voor evenwicht en veiligheid.  

interieurtrends
interieur

Een andere interieurtrend voor 2022 is het gebruik van natuurlijke materialen en organische/vrouwelijke vormen. Veel ontwerpen binnen het interieur én de meubels zelf zijn geïnspireerd op de natuur. Dat zagen we ook al in 2021 maar deze trend wordt verder gezet en uitgebreid in 2022. Deze trend zie je letterlijk in alle vormen en maten treugkomen. Van kaarsen, tot eettafels, tot salontafels en zetels.

Multifuctioneler wonen is al lang een voorspelling geweest maar dit jaar zal het ook effectief uitgevoerd worden. Voorheen was “thuis” enkel een plaats om jou terug te trekken, nu zal er een goede combo moeten gevonden worden tussen werk, sociale activiteiten en privé. Glazen wanden bijvoorbeeld is een trend om de rumtes van elkaar onder te verdelen zonder dat je het gevoel hebt opgesloten te zitten.  Ook de grens tussen binnen en buiten wordt steeds vager. Andere opties zijn bijvoorbeeld een haard, televisiewand of boekenkast.

De stijl die met de scepter zal zwaaien dit jaar is Retro met een Urban touch. Kleuren die we hierbij vaak terug zien zijn terra, okergeel en blauw. Ook vaak met een zwarte touch. De meubels zijn vervaardigd uit notenhout, glas en velours. De zoektocht naar tweedehands meubels wordt hipper, hierbij staat duurzaamheid centraal. De Urban touch zien we terugkomen in graffiti en kunst.

Planten in alle vormen en formaten geven gezelligheid en rust aan een interieur. In 2021 waren deze groene vriendjes reeds alomtegenwoordig maar nu zien we ze niet alleen in de klassieke vormen maar ook in bijvoorbeeld wanddecoratie, planten verwerkt in verlichting,

Tot slot blijven de teddystof en de keramische serviezen bovenaan het lijstje staan. De bouclé stof die verwerkt wordt in heel wat stoelen, zetels en accessoires, heeft een gezellig en warm karakter. Met een keramiek servies kan je dan weer jouw tafel uiterst feestelijk aankleden. Dit is mooi te combineren met hout, bamboe en aardewerk. Ook de organische vormen en de retrostijl is hierin terug te vinden.

Ziezo, nu ben je weer helemaal mee met 

de nieuwste interieurtrends voor 2022! 

Love, Valérie

registratiebelasting

Hoe ziet jouw
droomhuis er uit?